20ČERVENEC2015

Říkejte mi Mácho

Ačkoli se to někomu může zdát zvláštní, my jsme ani chvilku neváhali a zařídili jsme si ještě letos další pobyt u Mácháče. :)

Trošku jsem se obával, že nám bude zase pršet, ale nakonec svítilo to zatracené sluníčko tolik, až jsem si šlapal na jazyk. Ale ani horko mi nezabránilo si dovolenou pořádně užít.

Nejlepší výlet byl na skalní hrad Sloup, měl jsem vstup zdarma, a to bych si přitom za ten nádherný chládek, co tam mají, klidně i připlatil. Součástí výletu byla i procházka do místních lesů, byli jsme svědky svatebních příprav v lesním divadle, vykoupili zmrzlinu na rozhledně a s heslem "Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale za to horší cesta." jsme dorazili zdraví a živí (možná s pár škrábanci a vyděšenými výrazy) k Samuelově jeskyni. Turisté, kteří sledovali náš slalom mezi stromy a kameny z prudkého kopce, nás právem považovali za zjevení. :) Nechci nic říkat, ale já u toho vypadal samozřejmě nejelegantněji.

Díky letnímu počasí jsem si tentokrát i několikrát zaplaval. Dokonce jsem donutil páníčky, aby se šli čvachtat se mnou. Celkově to byla supr dovolená, minimálně já si ji teda užil. :)